En mellemstor virksomhed stod i en situation, hvor en division, der stod for 25% af omsætningen, var lukningstruet som følge af et værdi drop i markedet på 35%.

Tidligere forbedrings tiltag var ikke lykkedes, da der i divisionen var en kultur, hvor 10 svært erstattelige håndværksmestre satte agendaen for, om nye tiltag blev til noget eller ej. Outsourcing af produktionen ville give den nødvendige besparelse og blev i stedet iværksat.

Outsourcing partnerens rutiner og faglige tilgang skulle dog følges ubetinget, og divisionen stod tilbage med, at samtlige rutiner og visse faglige tilgange alligevel skulle ændres. Bla. skulle formgivning i hånden erstattes af elektronisk registrering på engelsk. En ændring 100% uden for håndværksmestrenes comfort zone.

Som en del af en nøje planlagt implementeringsproces blev RND Systemets By-In værktøjer anvendt til at adressere kulturen. Efter 3 md. var kulturen brudt, og i dag arbejder samtlige mestre med elektronisk registrering på engelsk. Divisionen ikke bare overlevede, samarbejdet mellem ledelse og mestre blev velfungerende, og kvaliteten af det endelige produkt blev markant bedre.

Outsourcingen og den efterfølgende ændring af arbejdsgange gav en forbedring af overskudsgraden på 14% fra -7% til +7% over en 2 års periode.

Vil du vide mere?

Er du blevet interesseret i at høre mere om, hvad du kan, så udfyld kontaktformen ved siden af, så kommer vi tilbage inden for kort tid og assisterer dig videre med dine ambitioner.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne:

Har du evt. en ambition du tænker på? Så beskriv den gerne:

Din besked