Happy Couple underwater

Specifikt for parterapi arbejder med:

  • Hvordan vi bliver en konstruktiv partner, sådan at vi får et godt parforhold. Modsat at vi har et godt parforhold, så vi kan få det godt, og derfor blive den gode partner, vi ved, vi kan være.
  • At parforholdet er som sejle ud på dybt vand, og ikke ind i en tryg havn, som vi måske får tænkt. Vi vil derfor helt sikkert møde udfordringer. Hvis vi kan se, at udfordringerne er en mulighed, tage dem op og vide, hvordan vi kan håndterer dem klogt og varmt, kan vi ’klare rejsen’. Vi kan blive ved med at respektere os selv OG vores partner. Blive ved med at gide hinanden, elske hinanden, have personlighed frihed, intimitet og seksualitet.
  • Det handler derfor også om, hvordan vi håndterer konflikter og skaber samarbejde, hvordan vi indgår konstruktivt i de magtkampe, der også er en central del af alle relationer. Hvad gør vi f.eks., når vi har forskellige drømme, værdier og ønsker? Hvad gør vi, hvis vi ikke kan indgå et kompromis? Når vi ikke kan stemme om det (det vil stå 1-1), og ingen ejer firmaet og er chefen!
  • For sex gælder, at sex er mange forskellige ting, med mange udtryk og især med mange forskellige måder, vi kan forstå og føle det på. Spørgsmålene: ”Har I sex?” eller ”jeg vil gerne have mere sex!”, vil derfor blive mødt af, hvad det er man mere præcist tænker på, “når man siger “sex” og, hvordan det opleves for dem, der skal deltage i det. Af samme grund kan sex varieres i det uendelige, forandre sig som vi forandres som mennesker og, kan derfor også ikke bare berige det liv, vi lever, men også selv blive beriget af vores tilværelse, kontakt, konflikter mv.

I samtalesessioner arbejder man derfor mere med sig selv, mens man håber på, at den anden gør det samme. Over tid bevidner man, som oftest, at det faktisk er tilfældet. Hvis ens partner ikke vil med, kan man komme alene, idet der skal to til at opretholde en fastlåst relationsform, men kun én til at bryde den.