RND Systemet har også integreret tilgangen The Work af Byron Katie. Med The Work bliver vi i stand til at stoppe alt det destruktive, vi ufrivilligt sidder fast i. Effektivt og på meget kort tid. Vi bliver ’ladt tilbage’, med det gode i vores personlighed, som vi kan anvende til at håndtere vores liv med. Dette skift kan f.eks. være: At gå fra fordømmelse til undersøgende spørgsmål. At gå fra skuffelse til at hjælpe sig selv med sine længsler. At gå fra angreb til rolig grænsesætning mv.

Med The Work kommer vi i kontakt med ressourcer, vi slet ikke er klar over, at vi rummer, på niveauer vi ikke før har oplevet og i en let ubesværet proces. The Work er en enkel, overraskende og for mange en direkte smuk oplevelse.

The Work er ikke en anerkendt terapeutisk metode, men bygger snarere på principper, der minder om buddistisk livsfilosofi. Det skal understreges, at anvendelsen i ENKELTog RND Systemet er udelukkende terapeutisk. The Work minder en del om de anerkendte metoder Mindfulness og Kognitiv Terapi.