ENKELT arbejder enkelt

 • Den terapeutiske proces gøres meget tydelig, så at du kan forstå, hvad der foregår.
 • Der arbejdes med én ting ad gangen, én udviklingsproces ad gangen og, vi venter på ét resultat ad gangen, før vi går videre.
 • Processerne er konkrete, så at du kan tage dem med hjem og fortsætte der, hvis du er interesseret. Der er udviklet 15 ProcessnVærktøjer.
 • Det er muligt, at få adgang til terapeutiske processer, uanset din økonomiske formåen. ENKELT udbyder derfor:
  • Introduktionsaftener til Hjælp-til-Selvhjælp via Proces Værktøjer.
  • HOLD Undervisning og træning.
  • Åben Rådgivning.
  • Afgrænsede The Work* Sessioner.

Noget enkelt om udvikling

Skal udvikling beskrives enkelt, kan det beskrives som, at vi udvikler os psykisk når:

 • Vi eksponerer vores psyke for ’noget nyt’. Noget nyt som vores psyke både kan, vil og skal forholde sig til, sådan at den reorganiserer sin måde at fungere på.
 • Vores sind er fleksibelt og med store evner for udvikling. Den kán lukke de destruktive elementer ned, og den kán åbne op for de konstruktive ressourcer, hvis den hjælpes på vej.
 • Vi kan få hjernen som medspiller, hvis vi lukker ned og åbner op, sætter farten ned og op, holder fast og giver slip på de rigtige steder og tidspunkter mv.
 • Vi gør alle ‘det bedste, vi kan’, men vi gør det med de midler, vi har. Virker vores midler ikke, får vi et problem. Ofte bliver vi ved med at gøre ‘det samme’, for vi ved ikke bedre.  Udvikling kan også bestå af at få nye midler.

Kontakt og tillid i den gode samtale

Som skrevet har ENKELT Privatsektionen 15 Proces Værktøjer. Udviklingsprocesser kan dog også lægges ind i, hvad der ligner, ‘en almindelig samtale’ i form af mindre øvelser, indspil, valg af ord og perspektiver mv. Også her vil det blive tydeliggjort og forklaret, hvad der foregår og hvorfor undervejs.

Samtalen mellem dig og mig er også vigtig. Al forskning viser, meget forståelig, at de forskellige terapeutiske metoder kun virker, hvis der er kontakt og tillid mellem terapeut og klient. Det skaber man nu en gang bedst i den god samtale.

Al arbejde er er underlagt bla. De Etiske Principper for Nordisk Psykologer og Psykologloven.

Hvorfor arbejdes der enkelt

Fordi vores samfund er hyperkomplekst. Vi møder et overvældende antal indspil om, ‘hvordan vi lever det rigtige liv’, et utal af selvhjælpslitteratur og også mange forskellige psykoterapeutiske retninger. For ikke at snakke om den generelle ‘larm’, vi møder i reklamer, sociale medier, tv osv. Det kan være vanskeligt at overskue, vælge og især holde fast i ‘psykisk udvikling’, i vores hverdag.

Fordi udvikling kan opleves som at sidde ‘på’ terapeuten eller i det terapeutiske rum. Det kan være svært at forstå, hvad der foregår, og når man kommer hjem at huske, hvad man fik ud af det eller skulle gøre.

Fordi psykologfaglige ydelser er bekostlige. Heldigvis er der i dag mulighed for at modtage ydelser via Sygesikringen og forsikringer, men man falde uden for deres kriterier, stadig have brug for udvikling, men ikke have midlerne til et samtaleforløb. Ved Åben Rådgivning og Introduktionsaftener og The Work Sessioner kan man komme i gang for et mindre beløb, omend man må arbejde videre selv hjemme.

Vil du vide mere?

Er du blevet interesseret i at høre mere om hvad vi kan, så udfyld kontaktformen ved siden af, så skal kommer vi tilbage inden for kort tid.

*Dit navn

*Din e-mail

Emne:

Har du evt. en udfordring du tænker på? Så beskriv den gerne:

Din besked